Огляди

Харчова нержавіюча сталь 18/8, 18/10, AISI 304

Що таке нержавіюча сталь 18/8

Харчова сталь 18/8 – марка низьковуглецевої немагнітної нержавіючої сталі, що вирізняється низькою ціною і гарною якістю. Є одним з найпоширеніших видів нержавіючої сталі, що використовуються в харчовій промисловості. Також відома як різновид нержавіючої сталі AISI 304 (SAE 304).

Маркування 18/8 позначає – перше число частку хрому (Cr) 18%, а друге – нікелю (Ni) 8% у складі сплаву.

AISI 304, SAE 304 – містить хром (Cr) від 18% до 20% і нікель (Ni) від 8% до 11% як основні незалізні компоненти.

Володіє відмінними механічними властивостями, високою стійкістю до корозії, стійка до кислот, витримує короткостроковий вплив високих температур (до ~900 °C).

Склад сталі 18/8

Склад був розроблений W.H. Hatfield (компанія Firth-Vickers) у 1924 році та продавався під торговою маркою “Staybrite 18/8”.

Химический состав нержавеющей стали типа 18/8, %

ASTM
AISI (UNS)
C, ≤
Si, ≤
Mn, ≤
P, ≤
S, ≤
Cr
Ni
N, ≤
ASTM A240/A240M
304 (UNS S30400)
0,07
0,75
2,00
0,045
0,030
17,5-19,5
8,0-10,5
0,10
ASTM A276A/276M
304 (UNS S30400)
0,08
1,00
2,00
0,045
0,030
18,0-20,0
8,0-11,0
-

Сталь 18/8 у харчовій промисловості

Сталь AISI 304 (18/8) широко поширена на хімічних і харчових підприємствах, а також підприємствах громадського харчування. З неї роблять обладнання для виробництва, зберігання і транспортування напоїв, продуктів харчування, а також хімреактивів, виготовляють посуд, столові прилади та кухонне обладнання.

Використання нержавіючої сталі 18/8 у харчовій промисловості має низку переваг:

  • Міцність і довговічність
  • Стійкість до корозії
  • Гігієнічність
  • Стильний зовнішній вигляд
  • Екологічність
  • Легкість в обробці

Харчова нержавіюча сталь 18/8 має високу міцність і довговічність, витримує високі температури і механічні навантаження, не схильна до іржавіння.

Хром, що міститься в складі, формує на поверхні металу оксидний шар, який дуже стійкий до впливу високої вологості та різноманітних речовин.

Сталь 18/8 не вступає в реакцію з продуктами харчування і не вбирає запахи, що робить її чудовим матеріалом для виробництва посуду та інших предметів, які будуть використовуватися в контакті з їжею та піддаватимуться інтенсивній експлуатації.

Блискуча поверхня предметів з харчової сталі 18/8 підвищує їхню естетичну привабливість, вона не стане тьмяною і не втратить свій блиск у процесі експлуатації та багаторазових чисток.

Харчова нержавіюча сталь 18/8 є екологічно чистим матеріалом, який може бути перероблений і повторно використаний. Це скорочує обсяг відходів і допомагає захистити навколишнє середовище.

Сталь 18/8 відносно легко обробляється і формується, її можна зварювати, різати і згинати відповідно до вимог виробництва. Це робить її зручним матеріалом для використання в харчовій промисловості та багатьох інших галузях.

Як доглядати за виробами з нержавіючої сталі 18/8?

Хоча харчова нержавіюча сталь 18/8 не вимагає особливого догляду, все ж необхідно дотримуватися кількох простих правил, щоб зберегти її у відмінному стані протягом тривалого часу.

  1. Уникайте використання абразивних засобів для чищення, які можуть подряпати поверхню і пошкодити захисний шар. Використовуйте тільки м’які губки і тканини для очищення.
  2. Уникайте контакту з хлором. Хлор може викликати корозію металу, що призведе до його пошкодження.
  3. Не залишайте вологу на поверхні. Після використання виріб рекомендується промити і висушити, щоб уникнути появи плям і розводів на поверхні.
  4. Зберігайте в сухому місці.

Нержавіюча сталь 18/8 – це чудовий матеріал для використання в галузях, де потрібна надійність, міцність і гігієнічність. Вона є безпечною та екологічно чистою альтернативою іншим матеріалам, дає змогу виробляти вироби, які відповідають усім вимогам безпеки та якості.

Представлені товари