Рецепт морозива в домашніх умовах

Рецепт ескімо на паличці

Інгредієнти

  • Вершки (33%) ~400 мл
  • Шоколад чорний ~100 г
  • Молоко згущене ~200 мл

Паперові стаканчики, дерев’яні палички.

Ескімо́ – морозиво на паличці глазуроване шоколадом. Його історія налічує вже кілька тисячоліть (є свідчення, що імператори Стародавнього Риму дозволяли собі подібний холодний десерт), але Днем народження ескімо заведено вважати саме 24 січня 1921 року. Wikipedia

Приготування

  1. Розтопити шоколад
  2. Налити в паперові стаканчики по ~2-3 ложки шоколаду і рівномірно розподілити по стінках, так щоб не було прогалин. Поставити стаканчики з шоколадом у холодильник, щоб шоколад застиг.
  3. Збити міксером попередньо охолоджені вершки до густоти, додати згущене молоко і ще раз збиваємо до однорідної маси.
  4. Заповнити вершковою масою стаканчики із застиглим шоколадом. У кожен стаканчик занурюємо дерев’яну паличку.
  5. Відправляємо в морозильну камеру до повного застигання, орієнтовно на 5-6 годин.

Готово! (=