Інгредієнти
- Борошно ~ 250 гр.
- Вершкове масло ~ 100 гр.
- Цукор ~ 70 гр.
- Яйце ~ 1 шт.
- Мед ~ 1 ст. л (рідкий)
- Сода ~ 0,5 ч. л
- Кориця мелена ~ 1 ч. л
- Імбир мелений ~ 2 ч. л
- Кардамон ~ 0,5 ч. л (за смаком)
- Гвоздика ~ 0,5 ч. л (за смаком)
Для глазурі
- Цукрова пудра ~ 200 гр.
- Яйце (яєчний білок) ~ 1 шт.
- Лимонний сік ~ 1 ч. л.
- Щіпка солі (за смаком)
Приготування:
- Подрібнити гвоздику і кардамон, перемішати все з корицею, імбиром.
- Змішати масло з цукром, яйцем і медом.
- Просіяти борошно з содою і додати дрібку солі.
- З’єднати всі інгредієнти (крок 1,2 і 3). Добре перемішати тісто, зробити кульку, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на дві години.
- Робочу поверхню присипати борошном. Від охолодженого тіста відщипнути невеликий шматок і тонко розкатати. Вирізати печиво спеціальними формочками. Викласти на деко і випікати 5-7 хвилин при 180 °C.
Для глазурі:
Збити білок з невеликою кількістю цукрової пудри, додати лимонний сік і ще раз збити до загустіння. Нанести глазур на печиво.