Імбирне печиво

Інгредієнти

  • Борошно ~ 250 гр.
  • Вершкове масло ~ 100 гр.
  • Цукор ~ 70 гр.
  • Яйце ~ 1 шт.
  • Мед ~ 1 ст. л (рідкий)
  • Сода ~ 0,5 ч. л
  • Кориця мелена ~ 1 ч. л
  • Імбир мелений ~ 2 ч. л
  • Кардамон ~ 0,5 ч. л (за смаком)
  • Гвоздика ~ 0,5 ч. л (за смаком)

Для глазурі

  • Цукрова пудра ~ 200 гр.
  • Яйце (яєчний білок) ~ 1 шт.
  • Лимонний сік ~ 1 ч. л.
  • Щіпка солі (за смаком)

Приготування:

  1. Подрібнити гвоздику і кардамон, перемішати все з корицею, імбиром.
  2. Змішати масло з цукром, яйцем і медом.
  3. Просіяти борошно з содою і додати дрібку солі.
  4. З’єднати всі інгредієнти (крок 1,2 і 3). Добре перемішати тісто, зробити кульку, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на дві години.
  5. Робочу поверхню присипати борошном. Від охолодженого тіста відщипнути невеликий шматок і тонко розкатати. Вирізати печиво спеціальними формочками. Викласти на деко і випікати 5-7 хвилин при 180 °C.

Для глазурі:
Збити білок з невеликою кількістю цукрової пудри, додати лимонний сік і ще раз збити до загустіння. Нанести глазур на печиво.